images/yasna-300.png

مراحل طراحی سایت

 

 

طراحی نمای کلی سایت

در طراحی سایت باید با توجه به نیاز مشتری و نوع سایت ابتدا یک نمای کلی از سایت را طراحی کرد و یک نقشه کلی از صفحات سایت و اینکه جایگاه و چیدمان المان ها و عناصر مختلف را تعیین کرد به این مرحله از طراحی سایت به اصطلاح طراحی گفته می شود

 

ساخت بخش user Interface یا همان رابط کاربری وبسایت

بعد از مشخص شدن مرحله اول طراحی، حال وقت آن است که با استفاده از طراحان گرافیک و توانایی های نرم افزاری و کامپیوتری کار واقعیت بخشیدن به طرح اولیه را شروع نماییم که این مرحله با توجه به نوع کسب و کار اینترنتی که قرار است با سایت راه اندازی شود و نوع رنگ بندی و گرافیک مربوط به خودش ، صورت میگیرد.

 

مرحله کد نویسی و برنامه نویسی سایت

در  مرحله کد نویسی، طراحی های گرافیکی انجام شده برای وبسایت، توسط برنامه نویسان و با توجه به نیاز مشتری و مدل سایتی که قرار است طراحی شود رنگ واقعیت به خود میگیرد. در این مرحله روش های برنامه نویسی و انتخاب چهارچوب مناسب، بر اساس تصمیم مشتری صورت می گیرد.  برای مثال هم میتوان از سیستم های مدیریتی مانند WordPress و Joomla استفاده نمود و هم می توان چهارچوب اختصاصی را از پایه بنا نمود که این بسته به هزینه کرد مشتری و پوشش صحیح نیاز عملکردی سایت درخواستی تعیین می گردد.

راه اندازی سایت بصورت کامل

در این مرحله با انتخاب یک Hosting مناسب و دامنه برای سایت، آن را برای قرار گرفتن در معرض دید جهانیان پیکربندی نموده و بر روی سرور هاست قرار میدهیم.

 

 

وظایف یک طراح سایت خوب

وظایف طراح بسته به این مورد که کدام بخش وبسایت را برعهده میگیرد متفاوت است. بطور کلی دو نوع برنامه نویسی برای طراحی وبسایت لازم است. ۱: برنامه نویسی سمت کاربر که وظیفه تحقق بخشیدن به بخش گرافیکی و طراحی ظاهر سایت و تمام آنچه را که بیننده از سایت مشاهده می نماید را به عهده میگیرد. ۲: برنامه نویسی سمت سرور که وظیفه نوشتن کدهای مدیریتی و ارتباط بخش ها و عملکرد آنها را در سایت برعهده دارد. این بخش بطور کامل از چشم بیننده مخفیست به اصطلاح میتوان گفت برنامه نویس سمت سرور مسئول برنامه هاییست که سیستم و پردازشگرها فقط می توانند آن را ببینند و برایشان قابل فهم و درک است.

 

ابزارهای مورد نیاز برای طراحی سایت

 علاوه بر وجود لازم و ضروری یک سیستم مناسب و قوی برای برنامه نویسی و طراحی یکی از اصلی ترین ابزار های طراحی وب، زبان های برنامه نویسی و فریم ورک های مربوط به آن زبان هستند که با توجه به،  سلیقه فرد طراح و مدل سایت، انتخاب می شوند.

 

انواع طراحی های سایت

طراحی های سایت به دو دسته ثابت و پویا تقسیم می شوند.

در طراحی ثابت فقط بخش برنامه نویسی سمت کاربر انجام می شود و دیگر بخش سمت سروری در آن وجود ندارد. در این نوع طراحی تمامی آنچه شما از وبسایت میبینید بصورت ثابت هستند و امکان تغییر توسط صاحب سایت وجود ندارد. و لازم است برای نگه داری و بروزرسانی سایت به یک برنامه نویس سمت کاربر مراجعه نمود. امروزه روز که سیستم های مدیریت محتوای بسیار حرفه ای همانند وردپرس روی کار آمدند استفاده از سایت های استاتیک خیلی کم شده است. معمولا فقط برای طراحی سایت های شرکتی کوچک یا سایت های معرفی که تا مدت ها محتوای آن تغییر نخواهد کرد از سایت های استاتیک استفاده می شود. 

در طراحی پویا علاوه بر بخش سمت کاربر، بخش سمت سرور هم به وبسایت افزوده می شود و توسط برنامه نویسان سایت امکانی برای صاحب سایت به آن افزوده می شود که مطالب سایت خود را بصورت دلخواه در هر زمانی بروزرسانی نماید. سایت هایی مانند موارد خبری، فروشگاه های اینترنتی از این دست وبسایت ها هستند.